среда, 31. јануар 2024.

 

************Које врсте нумерологије постоје?*********

Укратко и уопштено говорећи, нумерологија је грана езотеризма која је одговорна за бројеве и њихове комбинације. Нумерологија нас учи да су бројеви повезани са током живота и самом особом, због чега се не могу занемарити. На вама је да ли верујете или не, али ја ћу наставити.

 

Нумерологија је подељена на различите врсте, о чему ћемо говорити у овом чланку.

 

Почнимо са анђеоском нумерологијом

Овде имамо комбинације идентичних бројева (11, 33, 444, 999), као и огледала (на пример, на сату 21:21). Уз помоћ оваквих бројева, који нам често упадају у очи, анђели желе да упозоре човека или му кажу нешто добро.

 

У овој нумерологији не постоји јединствено тумачење комбинација, сваки стручњак у овој ствари се ослања на своје знање и искуство.

 

Астронумерологија

Поред бројева, ова нумерологија обухвата и небеска тела, односно планете и звезде. Езотеричари су уверени да се помоћу датума рођења и израчунавања личног кода особе може предвидети његов карактер и будућност.

 

Користећи лични код, можете сазнати која планета штити особу и у којој области треба да се развија. На пример, једно је Сунце. Захваљујући томе, езотеричар може израчунати карактер особе. Његове најупечатљивије особине су независност и вера у свој успех , а међу његовим лошим особинама је велики сукоб ове особе.

 

Тарот нумерологија

Тарот такође одређује карактер човека, његову судбину и зашто је овде на земљи. Ово се израчунава помоћу мапа. Да бисте то урадили, потребно је да израчунате 3 главне карте (или, како се у овој нумерологији зову, аркане), и оне ће моћи много да кажу о вама.

 

Прва аркана означава карактер особе, друга његову сврху, а трећа пре појашњава претходну аркану.

 

Кабалистичка нумерологија

Ако сте чули за претходни облик, онда сте можда чули за магијска учења Кабале. Ово је религиозни и мистични покрет у јудаизму, али нећемо улазити у непотребне детаље, јер се кабали може посветити посебан чланак, али то није оно о чему сада говоримо.

 

Сама нумерологија се заснива на проучавању енергије самих бројева и захваљујући томе можете научити сопствени програм како да сву ову енергију распоредите у свом животу тако да има довољно за хармонију, и за ваше снове, и за све друго.

 

Кармичка нумерологија

Ова нумерологија нам говори да особа живи не један, већ неколико живота. А наш датум рођења нису случајно изабрале више силе, јер је одређен успесима наших прошлих живота, а сада вам овај датум може рећи чему сада треба да тежите.

 

Кинеска нумерологија

Ако пишете о врстама нумерологије, онда нема начина да занемарите ову страну. Прво, ово учење је једно од најстаријих на овој листи (старо је неколико хиљада година), а друго, ако желите да постанете стручњак у овој области, онда ћете провести више од годину дана проучавајући све његове детаље, јер знање за све време се накупило прилично.

 

Кинески стручњаци помоћу бројева израчунавају судбину човека и помажу му да одреди своје предности и мане. Сваки број се односи на одређени елемент, а сви бројеви су подељени у две групе: парни бројеви су женског рода, а непарни су мушки. Њихова магија нема граница и са њима морате бити изузетно опрезни.

 

Популарно име нумерологија

Верује се да ће само искусни специјалиста исправно израчунати оно што нам је дато уз име, али постоји једноставнија опција која се не може похвалити детаљима, али ће вам скромно и лепо рећи све.

 

Све у имену је важно: број слова, број слова која се понављају, а свако слово се разматра појединачно. Зато име треба пажљиво бирати, како би касније човек могао да пронађе хармонију у овом свету и постигне благостање.

 

Хорарна нумерологија

Не постоје калкулације кодова ни за име ни за презиме; чак ни ваш датум рођења овде није посебно користан. Хорарна нумерологија се бави сасвим другом материјом: оно што је овде важно су брза, јасна питања постављена у одређено време и на одређеном месту. И добићете одговоре на њих ако сте све урадили како треба.

Ово завршава главне врсте нумерологије. Сваки има нешто своје, али сви су одговорни за једно - за судбину човека, како се заштитити од недаћа и како се носити са спољним препрекама.

Нема коментара:

Постави коментар

  ************Које врсте нумерологије постоје?********* Укратко и уопштено говорећи, нумерологија је грана езотеризма која је одговорна за...